Der er nu 77 opskrifter i 104 kategorier!

 
Stoutgryde med svampe, oksekød og øl: Indsendt dato: 1 Jan 2011
Listed in: Brød og kager
Ingredienser

500 gr. Fx bov eller klump
500 gr. blandede svampe fra de danske skove, eller bare champignon
100 gr. Perleløg
Gulerødder 1 grøn el rød Peberfrugt,
1 stoutøl eller klosterøl
Bouillon, 0,5 l.
1 tsk Timian
1 spsk Eddike

Tilberedning

Efteråret er højsæson for svampe, både i skoven og i butikkernes kølediske. Prøv endelig andre svampe end blot champignons. Skovens vilde svampe er naturligvis de bedste, men portobello eller japanske svampe er også fine. I denne ret er svampesmagen kombineret med mørkt øl og oksekød. Brug en god stout øl, eller de sødere belgiske klosterøl.

Oksekød skæres i grove firkanter og svitses over høj varme. Tilsæt perleløg, svampe og strimlet peberfrugt. Steg til det tager farve. Herefter tilsættes bouillon, timian og øl. Man kan tilsætte lidt chili som smagforstærker. Når det koger kan man evt fjerne skummet fra oksekødet.

Skru ned og lad det koge i 30 min og tilsæt gulerødder eller andre grøntsager. Kog videre i 30 min og juster med salt, peber, eddike og sukker (afhængig af den valgte øl).

Serveres med en rodfrugtmos af fx knoldselleri og kartofler og en god mørk øl går rigtigt godt til.

Opskrift billeder - Lad musen hvile over billede for at rulle hvis der er flere billeder:

Denne opskrift har nu 0 billeder.

Besgendes kommentarer (0):

Denne opskrift har nu 0 kommentarer. Lg din egen kommentar i den hjre menu.

 

Opskrift Links:

Tilfj ny opskrift Kontakt mig omkring denne opskrift Fortl en ven om denne opskrift Printer venlig version

Giv denne opskrift en karakter:
  • I jeblikket 1.83/5

Rating: 1.8/5 (6 Stemmer cast)

Giv en kommentar til opskriften:

For spam forebyggelse, tast kode:
Code:

Hop til kategori:

Andre opskrifter i denne kategori:

Pebernødder fra Knud-Erik Cookies med 2 slags chokolade Banan Chokoladekage Fantasiboller med nødder og chokolade Hawaii-bøf med halve bagte kartofler

Opskrift Cloud Tags:
- Opskrift Hit Count - 000623

 

 


 

Tak, din kommentar vil blive gennemset snarest!